Over ons

Al sinds 1989 produceert Eifel-Holz schors- en humusproducten van de hoogste kwaliteit in de gemeente Bütgenbach in de Belgische Eifel. Omgeven door bosbouwgebieden maken we hier al vele jaren gebruik van o.a. de boomschorsen verkregen uit de houtoogst, voor de productie van potgrond en schors. In de zomer van 2018 werd onze fabriek uitgerust met een nieuwe, ultramoderne houtvezelinstallatie. Dit betekende een uitbreiding van ons assortiment hernieuwbare grondstoffen. De energie die we hiervoor nodig hebben, genereren we zelf, zodat we voor droogprocessen ook de afvalwarmte kunnen gebruiken. Groenafval dat wordt aangeleverd uit de omgeving wordt vakkundig door ons tot compost verwerkt en is net als de meeste van onze andere grondstoffen voorzien van het RAL-keurmerk.

Daarnaast levert Eifel-Holz AG al vele jaren kwaliteitsschors van mediterrane oorsprong, afkomstig van de Pinus maritima. Dankzij geavanceerde zeeftechnieken is de Pinus maritima schors verkrijgbaar in verschillende kalibers.

Jaarvolumes:

  • Schors: 600.000 m³
  • Pinus maritima schors: 150.000 m³
  • Groencompost: 150.000 m³
  • Potgrond: 100.000 m³


We produceren met zeven verpakkingssystemen met een totale uurcapaciteit van 5000 verpakkingseenheden. Voor de tussenopslag is er een opslagruimte voor 15.000 pallets. In het seizoen laden we dagelijks tot 100 voertuigen.