Potgrond

Naast schorsproducten ligt ook potgrond aan de basis van ons succes.

De samenstelling van de verschillende potgronden is aangepast aan de behoeften van de planten die erin groeien. Een speciale potgrond is niet altijd nodig; een universele potgrond met aangepaste bemesting is vaak even goed. Voor planten met speciale behoeftes hebben we natuurlijk ook speciale producten.

Potgronden voor doe-het-zelvers bestaan grotendeels uit hoogveenturf. De turf is zeer geschikt voor het bemesten met kalk of meststoffen, waardoor een ideale wortelomgeving wordt gecreëerd waarin planten optimaal kunnen groeien. Natuurlijk bestaat ook turf in verschillende kwaliteiten. Bij het beoordelen van de kwaliteit moet steeds rekening worden gehouden met het gebruiksdoel.

Naast turf voegen we bij Eifel-Holz ook andere stoffen toe aan potgrondmengsels, om de eigenschappen van de potgrond aan te passen aan het gebruiksdoel.

Het toevoegen van schorshumus bijvoorbeeld verbetert de structurele stabiliteit en buffert tegen pH-schommelingen. Ook groencompost, lavakorrels, kleimineralen, perliet, bevochtigingsmiddelen en natuurlijk kalk en meststoffen worden door Eifel-Holz gebruikt.

Dankzij onze grote grondstofvoorraden en technische voorzieningen slagen we er bij Eifel-Holz in hoogwaardige potgrond voor elk gebruiksdoel te produceren.