Schorsproducten

Schors is de basis van ons succes!

De eigen verwerking van inheemse schorsen afkomstig van de Epicea, de Pinus sylvestris en van de mediterrane Pinus maritima opent voor ons alle deuren. Veel van onze producten hebben een keurmerk (RAL, RHP).

 

Epicea schors/Pinus sylvestris schors

De ruwe schors geleverd door zagerijen wordt minstens vier weken opgeslagen (voorcompostering) om groeiremmende stoffen af te breken.

Daarna wordt de ruwe schors verkleint (300 m³/uur) met onze 1000 pk-versnipperaar van Peterson en in één bewerking voorgezeefd. Afhankelijk van de gewenste productkwaliteit en kaliber worden de stukken schors verder van elkaar gescheiden.

De producten afkomstig van de Epicea en de Pinus sylvestris worden gebruikt als bodembedekking en voorkomen de kieming van onkruidzaden en erosie.

 

Pinus maritima schors

De ruwe schors van de Pinus maritima geleverd uit Frankrijk en Portugal wordt zonder versnipperaar voorzichtig in verschillende kalibers gefractioneerd en via een speciale zeeftechniek ontdaan van vezel- en bastdeeltjes.

Zo wordt ook voor deze schorsproducten een marktconforme kwaliteit gegarandeerd.

De mediterrane Pinus maritima schors valt op door zijn decoratieve roodachtige kleur. Dankzij de verschillende kalibers kun je deze sierschors overal in de tuin als decoratie gebruiken.

 

Schorshumus

Schorshumus is een waardevol additief voor gronden en substraten. Het kan voedingsstoffen in het substraat opslaan en indien nodig weer vrijgeven (bufferen). Daarnaast is het een component met structurele stabiliteit die de drainage van fijne substraten verbetert.

Om RAL-gecertificeerde schorshumus te kunnen produceren, moet de uitgezeefde fijne schors van voldoende zuurstof worden voorzien en ten minste 6 maanden rijpen. Een toevoer van voedingsstoffen en het regelmatig omzetten van de hopen versnelt de fermentatie.

Alle stappen van het verwerkingsproces gebeuren op een harde ondergrond. Zo vermijden we een verontreiniging van de producten.